Популярне

До підготовки перевороту в Україні причетний екс-очільник СБУ Василь Грицак?

Журналіст американського медіапроєкту Buzzfeed News Крістофер Міллер назвав імена людей, які можуть бути причетними до державного перевороту в Україні, про який під час прес-марафону повідомляв Володимир Зеленський. Про цежурналіст написав на своїйсторінці у Twitter, посилаючись на свої джерела з Офісу президента.

За даними Крістофера Міллера, головним «куратором» є згаданий працівник ФСБ, якого звати Василь Васильович Лаптєв. Імена трьох українців: Олексій Васильєв, Василь Грицак й Едуард Федосов.

Ці особи нібито планували 1 грудня організувати в Києві акцію протестів, яка мала б спровокувати масові протести та безпорядки. Участь Ахметова у спробі держперевороту не доведена, проте на записах звучить його прізвище.

Ексначальник МВС у Полтавській області Едуард Федосов у коментарі «Українській правді» свою причетність до спроби держперевороту заперечив та пояснив, що йдеться про людину із схожими ініціалами, яка проживає в анексованому Криму. Він же мешкає у Києві, а на півострові востаннє був ще у 2012 році. Федосов додав, що він готовий в присутності журналістів пройти перевірку на поліграфі.

Ексначальник МВС у Полтавській області пояснив, що з ексзаступником голови Державної міграційної служби Василем Грицаком він востаннє спілкувався у 2018-2019 роках. З іншим ексспівробітником структур МВС Олексієм Васильєвим він розмовляв кілька днів тому. Федосов переконує, що Рената Ахметова він бачив лише по телевізору.

«Можливо, хтось використав моє ім’я, може ще щось. Готовий пройти поліграф, якщо це про мене, навіть у присутності журналістів», – сказав Федосов.