Популярне

Розпочався аудит в елітних селищах під Києвом

В елітних селищах під Києвом розпочався аудит, анонсований минулого тижня Володимиром Зеленським. Про це повідомили журналісти «Першого Ділового». Йдеться про маєтки у Конча-Заспі та Пущі-Водиці.

Їх перевірять, аби встановити перелік осіб, які проживають в державних резиденціях, і з’ясувати, чи мають вони на це право. А отже декому з колишніх чиновників доведеться готуватися до виїзду.

Приводами для виселення можуть стати борги за оренду та комунальні послуги, незаконна перебудова будівель і привласнення територій. Цю схему вже випробували на декількох VIP-мешканцях.

Зокрема, у квітні будинок у Конча-Заспі звільнив Олександр Тупицький, відсторонений від посади голови Конституційного суду, який майже пів року не платив за користування держдачею і за комунальні послуги. Нині ж у Конча-Заспі мешкають близько 200 колишніх і чинних чиновників, а в Пущі-Водиці – до 50 таких орендарів. Окрім того, після 2014 року на елітних територіях розмістилися кілька товариств з обмеженою відповідальністю.

Раніше під час великої пресконференції Володимир Зеленський пообіцяв — українці невдовзі зможуть орендувати державні дачі на територіях державних резиденцій у Конча-Заспі та Пущі-Водиці. І навіть анонсував концепцію використання цих об’єктів. Її презентація відбудеться одразу після аудиту земельних ділянок і будинків на цих територіях.