Популярне

Кличко відкрив Америку: комунальники не здатні забезпечити сервіс киянам

Мер Києва Віталій Кличко зібрав голів районів і керівників керуючих компаній міста на нараду щодо роботи ЖКГ, на якій звільнив за погану роботу головного комунальника Шевченківського району Дмитра Савченка.

На своїй сторінці у ФБ мер столиці пафосно заявив: «Друзі! Сьогодні влаштував струс головам столичних районів, главам керуючих компаній міста та контактного центру 1551 щодо проблемних питань ЖКГ. Один з останніх випадків – коли мешканці будинку на вулиці Гончара, 6 залишились без води майже на три доби. Люди носили воду з навколишніх будинків в свої квартири, для елементарних потреб. При цьому комунальні служби сиділи і чекали, поки минуть вихідні! Не було оголошення про причини і терміни усунення аварії, не здійснювали робіт. Ніхто з людьми не спілкувався. Поки мешканці не передали інформацію меру! Так навіщо тоді ЖЕК, комунальні служби, голова району? Керівники служб та підрозділів, які не здатні ефективно виконувати свою роботу, забезпечити сервіс киянам, не будуть тут працювати! І зокрема, глава Керуючої компанії з обслуговування житлового фонду Шевченківського району. Його ми звільняємо. Також доручив головам столичних районів навести лад і відновити благоустрій на територіях, де це необхідно. Зараз останні тижні сприятливої погоди і їх потрібно використати для відновлення благоустрою після ремонтів та аварійних розкопувань. Крім того, звернув увагу на проблему ремонтів і роботи ліфтів у житлових будинках. Ліфт може не працювати тільки у випадку проведення його капітального ремонту або заміни. В усіх інших випадках – це недбалість в роботі районних служб. Вони зобов’язані перевірити звернення щодо непрацюючих ліфтів та усунути неполадки. За адресами, де здійснюють заміну або реконструкцію – інформувати мешканців, вивісити оголошення з інформацією про роботи та обов’язково – про терміни їх завершення».

Під час цього «струсу» поруч з Кличком віддано сидів Петро Пантелєєв – його перший заступник з найбільшою зарплатнею, якому приписують тіньові схеми з розкрадання грошей киян.

Той самий Пантелєєв, якого публічно звинувачували у виведенні коштів, виділених на забезпечення ЖКГ-сфери Києва, на рахунок компанії «Енерго-Вест», з якою тісно співпрацюють кілька столичних комунальних підприємств, роботу яких також контролює той самий Пантелєєв.

Той самий Пантелєєв, під патронатом якого перебувають комунальні підприємства, що стали об’єктами низки кримінальних проваджень за підозрою у нецільовому використанні коштів Києва.

Той самий Пантелєєв, який за посадою є куратором столичної житлово-комунальної сфери і якому безпосередньо підпорядковувався звільнений Савченко.

Той самий Пантелєєв, який нічтоже сумняшеся підписував зухвалі відписки опального Савченка на скарги мешканців про неналежне надання послуг і на «голубом глазу» стверджував, що послуги надаються в повному обсязі.

Чи не тому самому Пантелєєву мав прилетіти хук справа, хук зліва як «керівнику служб та підрозділів, які не здатні ефективно виконувати свою роботу, забезпечити сервіс киянам»? Цапом відбувайлом обрано Савченка. А скільки таких савченків і надалі сидітимуть на шиї киян, годуючи своїх патронів? Питання риторичне.