Популярне

Міністр юстиції Малюська готовий з речами на вихід. І на море

Депутат Верховної Ради від фракції «Слуга народу», заступник голови комітету з питань правової політики Валерій Божик допускає відставку міністра юстиції Дениса Малюськи восени. Про це він сказав у інтерв’ю Українським Новинам.

«Ротація кадрів може трапитись з кожним із міністрів. Навколо чинного міністра юстиції ще з весни йдуть обговорення можливого звільнення… я вважаю, що така ситуація можлива, але я б не забігав вперед, все буде відомо пізніше», – сказав Божик, відповідаючи на питання про можливість відставки Малюськи восени.

За його словами, якщо такі зміни і будуть, а така ймовірність велика, то вони повинні проходити цивілізованим способом.

Божик називає «цивілізованим способом» те, що спочатку міністр повинен прийти на засідання фракції монобільшості, далі відзвітувати в парламенті про свою роботу і тільки після цього повинні прийматися відповідні кадрові рішення, а не «просто взяти й звільнити його».

Раніше в ефірі телеканалу «Україна 24» Малюська заявляв, що готовий подати у відставку, проте президент Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Денис Шмигаль не зверталися до нього з таким проханням.

За його словами, на його відставку можуть вплинути тільки три людини в країні.

«Чуток багато. Я завжди з першого дня говорив, що я за крісло не тримаюся. За рішенням парламенту я, безумовно, піду у відставку. Але є ще три людини, слова яких достатні, щоб я написав заяву і збирав речі – це президент, прем’єр і моя дружина», – сказав Малюська.

На сьогодні немає таких пропозицій від зазначених людей.

«Немає незамінних людей, є команда – ми створили дуже гарну команду. Але розмов не було, прохань не було. Я поки що відчуваю в собі сили трохи попрацювати», – заявив Малюська.

Він додав, що якщо його попросять піти у відставку, то він напише заяву і поїде відпочивати на море.