Популярне

Поліція записала, що у скандальному ДТП автомобілем керував не «слуга народу» Трухін — ЗМІ

У протоколах поліції, зроблених з місця ДТП за участю народного депутата від «Слуги народу» Олександра Трухіна, водієм його автомобіля значиться інша людина. Водночас, це не означає, що поліція справді вважає, що за кермом його Audi перебувала інша людина. Протокол поліція складала зі слів учасників ДТП і свідків. Хто ж перебував за кермом автомобіля має встановити розслідування, повідомляє Українська правда з посиланням на співрозмовника у правоохоронних органах. Окрім Трухіна, в авто перебували ще дві людини.

Провадження відкрите за частиною 1, статті 286 Кримінального кодексу України. Йдеться про порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження.

Каратися таке порушення може штрафом, виправними роботами або обмеженням волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Тим часом глава партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко не зміг прокоментувати участь Трухіна в ДТП. У політсилі чекають, що скажуть в поліції.

«Ми про це теж дізналися зі ЗМІ. Ми чекаємо в першу чергу реакцію Національної поліції. Якщо вони мають якусь там інформацію, то повинні публічно її надавати. В інших випадках, де були наші депутати задіяні в якості водіїв, ця інформація була. Думаю, що і тут буде. Також, думаю, можна звернутися за коментарями до Олександра (Трухіна, у якого вимкнений телефон – УП). Ми можемо тільки продовжувати послідовно підкреслювати, що ми за неупереджене розслідування в подібних випадках», – сказав Корнієнко в інтерв’ю виданню Новое время.

Він пропонує стежити за ходом розслідування і вже робити висновки на основі його матеріалів.

На питання, чи говорив він з обранцем по ДТП, Корнієнко відповів, що спілкується з усіма нардепами фракції. На питання чи підтвердив Трухін участь в ДТП, Корнієнко сказав: «Я вже прокоментував».

Він також стверджує, що керівництво партії нікого не змушувало нічого видаляти з сайтів про ДТП. На його думку, в «Слузі народу» – «одна з найпрозоріших та найбільш впорядкованих систем роботи із засобами масової інформації в країні з точки зору політики».

Він не виключає, що пропозиції видалити новину про Трухіна, можуть бути чиєюсь «піар-війною».

Нагадаємо, 23 серпня народний депутат фракції «Слуга народу» Олександр Трухін спровокував ДТП по дорозі з Полтави до Києва. Аварія сталася о 15:45 на Бориспільській трасі під Києвом. За даними свідків, Трухін мав ознаки алкогольного сп’яніння, хоча офіційного підтвердження цьому немає. У Нацполіції факт ДТП підтвердили, але імена учасників не назвали.

Внаслідок ДТП, тілесних ушкоджень зазнали шестеро осіб, серед яких двоє дітей, а також голова комітету арбітрів Федерації футболу України Лучано Лучі та його помічник.

Упродовж останнього тижня, близько 30-ти українських медіа видалили повідомлення про ДТП за участю нардепа. Також зник сюжет про ДТП і з YouTube-каналу Kyiv LIVE. Шеф-реактор ІА «Центр новин» Ольга Вітак повідомила, що їй на пошту прийшли «листи щастя» з невідомої адреси. В них «на комерційній основі» пропонувалося вилучити матеріал про ДТП за участю депутата «Слуги народу».

30 серпня видання «Українська правда» опубліковало відео з місця ДТП за участю Олександра Трухіна. За даними журналістів, нардепи намагалися «сховати» ролик.