Популярне

Слідчі і спецназ ДБР здійснили замовний обшук у Вишеньках, що на Київщині

23 вересня 2021 року у селі Вишеньки Бориспільського району співробітники ДБР за підтримки озброєного спецназу ДБР винесли з житлового будинку та завантажили у транспортний засіб 20 коробок з комп’ютерною технікою. За інформацією від джерел ресурсу FACT UA, так званим обшуком керував Олексій Дон — слідчий київського теруправління ДБР.

Коли на місце так званих слідчих дій прибули журналісти, виявилося, що правоохоронці вилучили техніку, що знаходилася в будинку особи, яка не значилася в ухвалі суду.

У присутності адвокатів і медійника жінка — господарка дому — заявила про зникнення документів на будинок. У такий спосіб ДБРівці вилучили документи та вивезли у невідомому напрямку.

Постає запитання: що саме змусило співробітників ДБР зважитися на кричущі порушення закону?

Як стало відомо, стежки ведуть до такого собі Романа Лазарука — у минулому інженера компанії «МТС». Саме там Лазарук познайомився з фахівцем з питань безпеки Мариною. Вони уклали шлюб, звільнилися з роботи і стали на слизьку доріжку правопорушень.

Найулюбленішим заняттям парочки стало шахрайство з кредитними картками. За деякою інформацією, аферисти знайшли собі «дах» в СБУ, а впродовж останніх семи років Роман і Марина Лазаруки придбали дві квартири в елітному будинку на Печерську, а на своїх родичів записали готель, ресторан і сотні гектарів землі.

На певному етапі Роман Лазарук розпочав новий бізнес і запросив у партнери свого знайомого пана «Л». Останній надав у спільну справу комп’ютерну техніку, втім, досить швидко зрозумів, що опинився в одній компанії з шахраями.

Саме «Л» повідомив у нацполіцію про махінації, що їх здійснювали Лазаруки. За інформацією від адвоката, поліція Київської області у березні 2021 року законним чином вилучила у Лазаруків техніку і повернула «Л».

Згодом це «залізо» опинилося в тому будинку, куди 23 вересня прибув спецназ ДБР. До цього, слідчі ДБР звинуватили поліціянтів у перевищенні повноважень через повернення техніки власникові.

На сьогодні, у діях ДБР яскраво простежується замовне втручання, а ймовірними замовниками незаконного обшуку є Роман і Марина Лазаруки.

Постраждала особа готує заяву в Реєстрі замовних справ для наступної перевірки та відстеження інформації протиправних дій співробітників Державного бюро розслідувань.